GROUND TT VAKOLATALAPOZÓ

Hengerrel vagy ecsettel felhordható alapozó, TEXTURATO, TERRA díszvakolatokhoz. Az IMAGINE és PASTEL színkártya alapján színre keverhető.
Kiszerelés: 7,5 kg ; 15 kg
Raktárról, helyszíni színkeverés 24 órán belül.

[részletes leírás]

0.00 Ft

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

Felhasználásra kész, acryl bázisú, környezetbarát, speciális adalékanyagokat tartalmazó, IMAGINE és PASTEL színkártya alapján színre keverhető vakolatalapozó.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Simított alapvakolatra, betonfelületre, glettelt falfelületek alapozására alkalmas TEXTURATO díszvakolat, TERRA díszvakolat, és MINERAL PLAST díszvakolat alá. Feladata az alapfelület megerősítése, a nedvszívás kiegyenlítése és a tapadó felület biztosítása.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz, vízszigeteléssel ellátott legyen. A felület legyen sík, homogén, sérülésmentes, simítással vagy gletteléssel ellátott. Eltérő struktúrájú és nedvszívás különbséggel rendelkező alapfelület esetén javasoljuk a teljes felület simítóhabarccsal, ragasztótapasszal vagy glettel történő átvonását. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a termék nem alkalmazható. Nagy nedvszívású alapfelületek, régi mész-cement vakolatok, vagy perlites alapvakolatok esetén az alapozót 2 rétegben javasoljuk felhordani.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A falfelület alapozását a díszvakolat felhordása előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására! Minden esetben a vékonyvakolat színével megegyező árnyalatú alapozót használjunk! A felhordást végezhetjük teddy hengerrel, ecsettel, illetve szórópisztollyal. A díszvakolatot a már száraz alapozó rétegre szabad csak felhordani.

FONTOS TUDNIVALÓK

A GROUND TT alapozó párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Az alapozó felhordásához +5°C–+25°C közötti hőmérséklet az ideális, s ez idő alatt csapadék sem érheti. Termékeinkhez színezőanyagot, egyéb más anyagot (a feltüntetett vízmennyiségen kívül) házilag hozzáadni nem szabad! Felhordás előtt a színt ellenőrizni szükséges, mert felhordás után színreklamációt nem áll módunkban elfogadni.A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli! 

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

MSZ EN 15824/ETAG 004.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény:~0,2 kg/m² a levegő hőmérsékletétől és páratartalmától függően. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Hígítás:
max. 0,15 l csapvíz 1 l GROUND TT vakolatalapozóhoz.
Felhordás eszközei:teddy henger, ecset, szórópisztoly.
Porszáradás:~2 óra. 
Száradási idő:~6 óra. 
Színválaszték:IMAGINE és PASTEL színkártya színeiben.
Színezhetőség:gyárilag előkeverve, IMAGINE színező rendszerrel.
Hőmérséklet:+5°C – +25°C között.
Páratartalom:a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek. 
Kültéri/beltéri:kültéri, beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás:nem tűzveszélyes