Paroc Ultra Táblás kőzetgyapot 5cm

Általános felhasználású hő- és hangszigetelő, tűzgátló kőzetgyapot tábla
hővezetési tényező: 0,035 W/mK
Táblaméret: 1220mm * 610mm
Kiszerelés: 10,42m2 ( 14 tábla ) / csomag

[részletes leírás]

0.00 Ft

A Paroc Ultra egy általános felhasználású hő- és hangszigetelő, tűzgátló kőzetgyapot tábla.

Felhasználható vázas épületek oldalfalainak, válaszfalainak, illetve ferde tetők és burkolófalainak, valamint szellőztetett légréssel ellátott homlokzat falainak szigetelésére, és homlokzati acéllemez kazetták hő és hang-szigetelés kialakításához, födémek szigeteléséhez.

Új fejlesztésű, általános felhasználású kőzetgyapot szigetelő anyagunk a - Paroc ULTRA - kiemelkedően jó - 0,035 W/mK - hővezetési tényezővel és 32 kg/m3 testsűrűséggel rendelkezik.
Általánosságban elmondható, hogy 0,002 W/mK hővezetési tényező különbség az épület "U" érték - azaz a hőátbocsátási tényező - számításánál összességében 1 cm vastagsági különbséget jelent a szigetelőanyag keresztmetszetében.

Vegyük a következő példát:
Paroc ULTRA: 0,035 W/mK
Más gyártó terméke: 0,039 W/mK
Amennyiben a más gyártó termékével 20 cm vastagságú anyag szükséges a megfelelő "U" érték eléréséhez, a Paroc ULTRA-val elegendő 18 cm-es vastagságú hőszigetelést alkalmazni!

Mik a további előnyös tulajdonságai a terméknek?
1. Teljesen zárt vákuumcsomagolás, amely megvédi a terméket az időjárás viszontagságaitól a tárolás során
2. Az egy csomagban/raklapon tárolt négyzetméternyi mennyiség a legmagasabb a többi gyártó hasonló termékéhez viszonyítva
3. A1-es tűzvédelmi osztályú termék
4. Anyaga teljes keresztmetszetében víztaszító (hidrofób)
5. Remek páraáteresztő képesség
6. Jó hangelnyelési tulajdonság
7. Nem járható födémek, borított gerendafödémek, válaszfalak, előtétfalak, acél falkazetták, szarufák közötti hőszigetelés
8. A termék csomagonkénti kiszerelése teljesen egészében megegyezik a Paroc UNS 37z kiszerelésével

És mindez mit jelent a gyakorlatban?
A 32 kg/m3-es testsűrűség még alkalmasabbá teszi az anyagot olyan helyek hőszigetelésére, ahol függőlegesen vagy közel függőlegesen kell beépíteni a terméket. Mivel anyaga tömörebb, jobban be tud feszülni a tartószerkezetek közé, alakját korlátlan ideig megtartja. Ráadásul más gyártó termékéhez hasonlítva elegendő kisebb vastagságban telepíteni a megfelelő hőszigetelési érték eléréséhez vagy ugyanolyan vastagságban jobb hőszigetelési értéket ér el.