WASSER SAN, SZÁRÍTÓ - VÍZZÁRÓ ÉS LÉGÁTERESZTŐ ALAP

Anyagában simítható, nem többrétegű rendszer. Belső terek, nedves helyiségek fürdőszobák, vizes blokkok, pince és lábazat, vakolt kerítés vízzáró vakolására, vagy utólagos szigetelésére.

[részletes leírás]

0.00 Ft

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

Gyárilag előkevert, szürke színű, cement bázisú, speciális adalékokat tartalmazó, szárító-felújító alapvakolat. Anyagában simítható.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Műemlék épületek, hagyományos építésű épületek felvizesedett, nedves, sóktól károsodott falainak bel-illetve kültéri tartós felújítására. Nedves helyiségek, fürdőszobák, vizes blokkok, pince és lábazati falak illetve kerítések vakolására. Aknák, épületgépészeti műtárgyak vakolására. Kisalétromosodott, dohos, gombás, vizes falak felújítására. Árvíz vonatkozásában veszélyeztetett épületek falainak külső és belső vakolására. Döngölt föld- és vályogtégla falazatú épületek felújítására. Alkalmas utólagos falszigetelés (rozsdamentes acéllemez besajtolás, falátvágásos szigetelés, injektálásos falszigetelési eljárás) kiegészítő vakolására.
Tartós nedvességterhelésnek kitett falak esetén, a szárító-felújító vakolat élettartama függ az alapfelület sótartalmától és a nedvességterhelés intenzitásától. Szigetelési szakember bevonásával, ilyen esetekben célszerű utólagos talajvíz-talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Az alapfelület szilárd, por-és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír, alga és egyébszennyeződéseket távolítsuk el a felületről. Az elporladt, rossz kő, tégla darabokat le kell vésni egészen a kemény részig. A letisztított falon, különösen, ha sima felülete, 2-3 cm mélyen ajánlott a fugákatkikaparni, majd a felhasználásra kész vakolattal kitölteni. Az alapfelület előnedvesítése minden esetben szükséges, de az előnedvesítés előtt ügyeljünk, a munkafelület tisztaságára hogy a nedvesítővel só ne kerüljön vissza a falazatba

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Az előkészített felületre a vakolat felhordása 1 rétegben, maximum 2-3 cm vastagságban történhet hagyományos kőműves szerszámokkal, valamint vakológéppel (de simításhoz vizes szivacs, illetve fából készült eszközök használata nem ajánlott.) Az előírt keverővíz mennyiséghez (kb. 5,5-6 l/ 25 kg) a zsák tartalmát fokozatosan hozzáadva minimum 5-6 perc alatt csomómentesre keverjük. Szükség esetén (vályog, vegyes falazatok) alkalmazzunk rozsdamentes ponthegesztett, vagy műanyag vakolaterősítő hálót. A lehulló vakolatanyagot újra felhasználni TILOS! A bekevert anyagot 2 órán belül fel kell használni.

FONTOS TUDNIVALÓK

A WASSER SAN szárító-felújító és légáteresztő alapvakolattal képzett felület utókezelést igényel (minimum 7 nap a felület nedvesen tartása – időjárási körülményektől függően). Speciális esetekben kérje a gyártó tanácsát. +5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a vakolat nem használható. A vakolat száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

SNAS Reg.No.004/S-045, Skúsobné Laboratorium, Bratislava, Slovenia. STEN EN 1015:2001

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény:~15–16 kg/m2/1 cm.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés:~5,5–6 l csapvíz 1 zsák/25 kg alapvakolathoz.
Felhordás eszközei:műanyagból vagy fémből készült hagyományos kőműves szerszámok, melyeknek felülete minél zártabb legyen (simításhoz vizes szivacs, és fából készült eszközök használata nem ajánlott).
Bedolgozási idő/nyitott idő:~2 óra.
Rétegvastagság:max. 3 cm/réteg. 
Száradási idő:~24 óra/cm. 
Átvonhatóság:teljes száradást követően. 
Burkolható:nem burkolható. 
Tapadószilárdság:
≥0,5 N/mm2
Nyomószilárdság:
≥9 N/mm2
Hajlítószilárdság:
≥3 N/mm2.
Kapilláris vízfelvétel:
0,1kg/(m2 × min. 0,5) 
Páradiffúziós tényező:
μ 12. 
Levegőtartalom:
21,00%. 
Utókezelés:
7 napon át nedvesen kell tartani.
Hőmérséklet: +5°C – +25 °C között. 
Páratartalom:a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20 °C-on értendőek. 
Kültéri/beltéri:kültéri, beltéri felhasználásra. 
Tűzvédelmi besorolás:
tűzveszélyes