Vakolatcentrum '94 KFT.

3508 Miskolc, Futó út 70/a
Tel/Fax:  46/431-491, 560-449
e-mail: vakolatcentrum@t-online.hu 

NYÁRI nyitvatartás Március 16-tól:

Hétfő-Péntek: 8:00 - 17:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

1. Felület előkészítése:
Első lépésként a felület teljes portalanítását kell elvégezni. Ezt követően ha szükséges, felülettől függően egy vagy két rétegben végezzük el az alapozást! Olyan felületeken, ahova a csemperagasztó nem köt, alkalmazzunk tapadóhidat!


2.Tervezés, darabolás: 
Ne ragaszkodjunk a dobozban lévő elrendezéshez, a panelköveket véletlenszerűen rendezzük egymás mellé, így természetesebb hatású lesz a felület!
Célszerű a paneleket egy nagyobb vizszintes felületen előre kirakni, egymáshoz igazítani, szükség esetén méretre vágni. A vágás tapétavágó késsel történik, a panel felületi megkarcolás után pontosan  törhető.


3. Ragasztás:
A ragasztáshoz flexibilis csemperagasztót, kell használni.
A felhordáshoz használjunk fogazott glettvasat! A ragasztóval ellátott felületbe nyomjuk bele a paneleket, az előre kirakott forma alapján! Felhelyezéskor ügyeljünk az egyenletes nyomásra!
Vigyázzunk arra, hogy a burkolólapok felületére ne kerüljön ragasztó! Ha a burkolólapok felületére mégis ragasztóanyag került,szivaccsal rögtön mossuk le! Az elkészült szakaszokon azonnal végezzük el a fugázást is! Ehhez nem szükséges külön fugázó anyag, elég a lapok között kinyomódott ragasztót eldolgoznunk!


Nagyon fontos, hogy legfeljebb 1 nm-es munkafázisokban haladjunk (helytől, időjárástól függően), hogy elkerüljük a ragasztó gyors száradását.
Felrakásig a díszburkolat száraz helyen tárolandó. Ne dolgozzunk a díszburkolattal +5 Celsius fok alatt, vagy esős, időben és erős napsütésben! Ha munka közben a falfelületre felhordott ragasztó megszáradt, azt vissza kell szedni, a többi ragasztóhoz nem szabad hozzákeverni. A fugázásnál ügyeljünk arra, hogy a fugák hézagmentesek legyenek (vízzáró legyen a fuga)!


Fontos! A lapokat tárolni egyenes helyen kell, felrakáskor is így járjunk el, mivel a lapok hajlithatók, napsütésben meghajolhatnak.
A helytelen kivitelezési munkákból eredő hibák miatt a termékre garanciális kifogásokat nem lehet érvényesíteni. Az esetleges kivitelezési hibák elkerülése végett végezzünk próbafelrakást kb 1/2nm-en!


Ha a kész felületet Dekopanel ápoló impregnáló szerrel kezeljük, szebb és könnyebben tisztítható lesz a burkolatunk.