Vakolatcentrum '94 KFT.

3508 Miskolc, Futó út 70/a
Tel/Fax:  46/431-491, 560-449
e-mail: vakolatcentrum@t-online.hu 

NYÁRI nyitvatartás Március 16-tól:

Hétfő-Péntek: 8:00 - 17:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Épületek vízszigetelése Mapei termékekkel

Az építőipar egyik legkényesebb területe a víz különböző formákban megjelenő károkozásai ellen történő védekezés. Már az ingatlan építésekor komolyan kell venni a szerkezetek víz elleni szigetelését, a kivitelezés során pedig a lehető legnagyobb gondossággal kell eljárni.

A már elkészült építményekben komoly károk keletkezhetnek akár a csapadékvíz, akár egy nyitva felejtett csap, vagy csőtörés következményeként. Ma már nem probléma a megelőzés, a biztonsági vízszigetelő réteget – kent szigetelésnek, folyékony fóliának is nevezzük ezeket a megoldásokat – egyszerűen be lehet építeni a burkolatok alá.

Napjainkban azért is van nagy jelentősége és fontossága ezen megoldások alkalmazásának, mert az építési idő nagyon lerövidült, az épületmozgások még nem fejeződnek be, az aljzatok kiszáradása sem mindig tökéletes. Könnyen keletkezhetnek hajszálrepedések a burkolaton, a fugáknál, s mint tudjuk, a víz a legkisebb repedést is képes felfedezni. A kent szigeteléseknek számos előnyük van: alkalmazásukkal lehetővé válik a gyors, helytakarékos kivitelezés, kiváló repedésáthidaló képességekkel rendelkeznek, felületük sérülés esetén könnyen javítható, és rövid idő elteltével, akár közvetlenül burkolhatók.


A MAPEGUM WP egy beltérben használható, egykomponensű szigetelő fólia, amit a lakásokban általában a vizes helyiségekben ajánlott használni, azokon a helyeken, ahol a burkolatot nagyobb vízterhelés éri. Könnyen és egyszerűen felhordható, és már 12-24 óra száradási idő után burkolható.


A zuhanyzók környezetében, emeleti fürdőkben, ill. gipszkarton felületeken feltétlenül javasolt a beépítése. A MAPELASTIC kétkomponensű, víznyomásálló szigetelés, amit jellemzően erkélylemezek, teraszok, medencék szigetelésére, komolyabb vízterhelések esetén használhatunk. Beépíthetjük biztonsági rétegként a burkolandó aljzat védelmére, a beton zsugorodása közben fellépő feszültségek levezetésére. Felújításoknál, illetve azokon a helyeken, ahol a lemezszigetelést védő min. 5cm vastag aljzatbeton nem fér el, önállóan is alkalmazható, teljes értékű vízszigetelésként vehető figyelembe, ami által lényeges költségmegtakarítást is elérhetünk. Mindkét anyagnál a negatív sarkokba MAPEBAND szalagot kell beágyazni a szigetelésbe, hogy a  folytonosság a kritikus helyeken is biztosítható legyen. 


Az így elkészült szigetelésekre a flexibilis ADESILEX P9 vagy a nagy rugalmasságú KERAFLEX ragasztóval ragaszthatjuk fel a burkolatot. A fugázáshoz a 26 modern színárnyalatú flexibilis ULTRACOLOR-t,
a dilatációs hézagokba pedig a tartósan rugalmas MAPESIL AC-t kell használni. Mindkét fugakitöltőt a 216 modern színárnyalatot tartalmazó színskálából választhatjuk ki.
Medencék burkolásánál a szabványok is előírják a betonfelület belsőoldali szigetelését is, amire a már említett MAPELASTIC-ot kell használni.
Azokon a helyeken, ahol nem készül burkolat, ám vízszigetelésre szükség van – vízóra aknák, szivattyúházak, víztárolók –, a gyárilag előkevert IDROSILEX PRONTO-val könnyedén elkészíthetjük a vízzáró vakolatot. A termék felhasználásra kész, csak vizet kell hozzáadni, így mindig állandó és jó minőségű vakolat készíthető belőle.
Ha szükséges az építmény külső vízszigetelése, ezt a PLASTIMUL nevű bitumenes emulzió segítségével tehetjük meg, amit egyszerűen csak fel kell kennünk a felületre. Az anyag kvarchomokkal is tölthető, ekkor egy nagyobb szilárdságú szigetelőréteget kapunk. Alkalmazása sokkal egyszerűbb és munkaigénye is kevesebb, mint a lemezes szigetelőanyagoké. Ha a PLASTIMUL-hoz kvarchomokot és cementet keverünk, alkalmas akár garázstetők járható szigetelésének elkészítésére is.
A MAPEI által javasolt fenti megoldások már sok év óta, sok ezer négyzetméteren számtalan esetben bizonyították alkalmasságukat. A MAPEI termékei nem csak az egyszerűbb, hanem a bonyolultabb problémákra is kínálnak megoldást az építkezőknek, szakembereknek. 

Szigeteléssel, burkolással kapcsolatos problémáival keresse szaktanácsadó kollégáinkat!

 

 

Hogyan?
1. Vásároljon Silancolor Base Coat, Silancolor Tonachino vagy Silancolor Graffiato terméket szeptember 18 - október 31. között!
2. Hitelt érdemlő módon igazolja vásárlását a Mapei felé: küldje el a vásárlásról szóló számla másolatát nekünk e-mailben a promocio@mapei.hu e-mail címre!
3. Adja meg adatait, és a promóciós termékek bruttó vételárának 10%-át visszafizetjük Önnek!

 
 
 
 
 
 
A játékban résztvevő termékek:
 
 
 
 
SILANCOLOR GRAFFIATO
 
 
SILANCOLOR TONACHINO
 
 
SILANCOLOR BASE COAT
 
 
 
 
A számlavisszaküldés szabályai:
1. Számláját (vagy annak másolatát) visszaküldheti nekünk postán (2040 Budaörs, Sport utca 2.), faxon (36-23-501666) vagy e-mailben (promocio@mapei.hu) szkennelve vagy fényképezve, de fontos, hogy olvashatóan tartalmazza a promóciós termékek valamelyikét

2. A vásárlás dátum


3. A kedvezmény kifizetése kizárólag banki átutalással, Magyarországon vezetett forint bankszámláratörténik, a promóció végén, november 30-ig.